HELLOGARDEN
Griffioen Wassenaar BV
De blauwe pot
Overzicht
De potkleur
De leverstadia
11 cm en vierkant
De themas
Mix & Match
Biologisch verantwoord
Duurzaam
Recycling
POS materiaal
Gemak voor de inkoper
Parkeerterrein als etalage
Het Team

voor tuincentrum verkoop

Het perfecte aanbod voor consument én tuincentrumeigenaar!

Griffioen Wassenaar is trendsettend leverancier van vasteplanten die voor 100% uit eigen duurzame kwekerij komen.

Onder de naam GreentoColour® worden planten geleverd voor het openbaar groen. Op de locatie in Boskoop worden de planten gekweekt die onder de merknaam HelloGarden worden afgeleverd ten behoeve van onze tuincentrum- en groothandelsklanten in Europa. Griffioen heeft eigen ervaring in de tuincentrumbranche en beschikt over veel kennis van de consumentenmarkt. Door de ligging in Boskoop wordt goed aangesloten op de logistiek. Planten kunnen binnen een dag worden geleverd in Nederland.

BLAUWEN VIERKANT

De basis van het HelloGarden concept wordt gevormd door vasteplanten in blauwe, vierkante 11 cm potten van 1,4 liter. Het assortiment van ruim 750 soorten wordt jaarrond aangeboden, verdeeld over diverse thematafels; opgedeeld naar kleur of toepassing.

Duurzaam gekweekt
Plantentafel
Klantgericht
Thema
Leverstadia
Blauwe pot
Gemak voor de inkoper
Lang seizoen
Label met thema
Gerecyclede tray

Kruidentafel

Een apart onderdeel van het HelloGarden basisconcept is de tafel met natuurlijke kruiden in herkenbare groene P11-potten. Plaats de kruidentafel niet bij de vasteplanten op de buitenafdeling, maar op de afdeling kweken en oogsten. Dit is waar de consumenten de kruiden verwachten.

Basis

De blauwe P11-potten vormen de basis van het vasteplanten­sortiment van Griffioen. Ruim 90% van alle verkochte planten gaan de deur uit in blauwe pot. Een sortiment van gemiddeld 600 soorten wordt verdeeld over de diverse thematafels. Alle planten in de blauwe pot hebben een gelijke prijs.

Specials

Een toevoeging op het blauwe basisconcept is de tafel met bijzondere soorten in zilverkleurige P11-pot. Tuincentrumbezoekers die verrast willen worden, kunnen hier terecht. Voor wie eens wat anders wil. De specials kenmerken zich net als de kruiden door een afwijkende eenheidsprijs.

Wild & Inheems

‘Wild en Inheems’ bestaat volledig uit een assortiment wilde en inheemse vasteplanten. Het assortiment is zorgvuldig samengesteld en gekweekt in eigen kwekerij en voldoet aan verschillende criteria voor duurzaamheid waaronder PlanetProof certificering.

DRIELEVER STADIA

Ons bestelsysteem biedt alleen de planten aan voor de door u gehanteerde thema’s. Binnen de webshop kunt u filteren op leverstadia als ‘ontluikend’, ‘frisgroen’ (nog klein of potvol) en ‘knop/bloem’.

Beter resultaat met 11 cm vierkant

Alle planten van Griffioen Wassenaar komen voor 100% uit eigen duurzame kwekerij en worden aan de retail geleverd in de bekende vierkante P11 potten van 1,4 liter in 6-gaats trays. De bijbehorende golfetiketten hebben op de voorzijde symbolen van het thema waartoe de planten behoren. Op de achterzijde wordt de standplaats en verzorging middels symbolen weergegeven.

themas

Een ‘familie’ van een bepaalde soort planten bevat vaak vele variëteiten, veelal met verschillende eigenschappen zoals afwijkende hoogtes en bloemkleuren.
HG-07-705x470Bodem­bedekkend

Bodembedekkers zijn planten die laag tot middelhoog groeien maar vooral in de breedte de bodem afdekken.

HG-14-705x470Alpine- en rotsplanten

De alpine- of rotsplanten kenmerken zich door langzaam groeiend en kleinblijvend te zijn.

HG-05-705x470geurende planten

Geurende planten geuren niet alleen door de bloemen maar ook vaak doordat de bladeren een heerlijke geur afgeven.

HG-06-705x470


bijen-en vlinder­lokkers

Dienen als voedsel voor bijen, hommels, vlinders en andere insecten.

Bijzondere-soorten-705x468bijzondere soorten

Voor de echte liefhebber heeft HelloGarden het thema ‘bijzondere soorten’ samengesteld.

HG-03-705x470schaduw­planten

HelloGarden heeft een breed assortiment van vaste planten die op dat lastige, schaduwrijke plekje groeien in uw tuin.

HG-04-705x470zomer­bloeiers

De planten in dit thema zijn over het algemeen zon minnende, opgaande planten die doorgaans een droger plekje verdragen.

balcony-booster-3-705x470balcony booster

Balcony Boosters zijn planten die geschikt zijn om te groeien en bloeien in potten en bakken.

Rosmarinus-lavandulaceus-in-siertuin-1030x687Natuurlijke kruiden

Sterke natuurlijke kruiden voor de moestuin die je kunt gebruiken in gerechten of voor thee.

HG-Wild-en-Inheems-705x468Wild & inheems

Inheemse vasteplanten voor een duurzame oertuin.

PerfectMix & Match

Beautiful Cool, Happy Bees, Happy Butterflies, Romantic Garden, Wild & Fire, Balcony Booster, Wild & Inheems, Herb garden

De Mix & Match tafels inclusief speciale tafelbanners en buizenframe met zeildoek helpen de consument mooie combinaties te maken en sporen aan tot aankoop van meer planten, zonder dat dit meer tijd en kennis vraagt van de medewerker. Herb Garden zet kracht bij het aanleggen van een kruidentuin en Wild & Inheems stimuleert de consument bij het creëren van een tuin vol biodiversiteit.

HJVE-20201027-35 (Middel)
Compleet buizenframe

Biodiversiteit

Jaarlijks kweekt Griffioen miljoenen vasteplanten in een zeer diverse soortenrange. Deze krijgen stuk voor stuk een plek in de natuur. Reeds tijdens de teelt is dit een feest voor bijen en andere nuttige insecten. Ook na uitlevering, in particuliere tuinen en het openbaar groen, levert dit beplanting op met een diverse en rijke bloei vanaf het vroege voorjaar tot het late najaar. Een zegen voor bijen, vlinders en andere insecten.

De
Bijen­stichting

De Bijenstichting helpt Griffioen bij het opstellen van de meest bijenvriendelijke sortimenten.

Stichting Steenbreek

Stichting Steenbreek draagt het multifunctionele belang van het groen voor zowel het openbare als het private terrein uit.


De vlinder­stichting

De Vinderstichting geeft Griffioen input voor een vlindervriendelijk sortiment vasteplanten met als doel de biodiversiteit te bevorderen.

Nederland
Zoemt

Nederland Zoemt helpt samen met Griffioen gemeenten aan een betere leefomgeving voor wilde bijen. 

Duurzameproductie

Griffioen teelt al haar planten op een wijze waarmee het milieu het minst belast wordt. En werkt nauw samen met de organisaties die zich inzetten voor duurzame productie.

MPS

Het MPS-GAP certificaat erkent de inspanningen op onder meer milieu, traceerbaarheid en hygiëne.

NL Greenlabel

Duurzaamheidspaspoort met jaarlijks intensieve herbeoordeling.

Groenkeur

Werken met hoge kwaliteitseisen, volgens vastgestelde normen met gediplomeerd personeel.

PlanetProof

Duurzaamheids-keurmerk voor de verssector dat jaarlijks haar eisen herziet op gebieden als lucht-, bodem- en waterkwaliteit. Griffioen is sinds mei 2019 gecertificeerd.

recyclingDoor keten­samen­werking

Jaarlijks brengt Griffioen miljoenen plastic potten in roulatie. Hiervoor worden echter geen nieuwe plastics meer gebruikt, maar gerecyclede yoghurtbekers en ander consumentenafval. Alle door Griffioen zelf gebruikte potten en etiketten worden hergebruikt of gerecycled. Mochten de potten toch bij het consumentenafval terecht komen, dan kunnen ze geautomatiseerd gesorteerd en gerecycled worden. Leverancier Modiform noemt dit het ‘designed to recycle’-principe.

De lichtgrijze ‘Cool Grey’ trays van Griffioen zijn gemaakt van polystyreen, afkomstig uit koelkasten. Hierdoor komen geen nieuwe grondstoffen in roulatie. De trays worden gerecycled. Wij hanteren een statiegeldsysteem. Met slechts een kleine inspanning van uw kant is de procedure vrij van kosten.

De volledig te recyclen potten en trays zijn het resultaat van een intensieve samenwerking met Modiform. 

posmateriaal

Alle concepten inclusief POS-materiaal zijn gebouwd rondom standaard plantentafels: aluminium VK-Pro tafels van 3080 x 1680 x 700 mm. De buizenframes meten circa 165 cm breed bij 220 cm hoog. De zeildoeken zijn 135 cm breed en 120 cm hoog. De buizenframes en zeildoeken zijn alleen beschikbaar voor de acht Mix & Match tafels. Alle andere POS-materiaal is ook beschikbaar voor alle thema’s.

220303 ENSCHEDE INTRATUIN TAFELS-0679
Plantentafel en frontkaarthouder
Tafelbanner
Prijsmolen
Zeildoeken Mix & Match

gemakvoor de inkoper

De Griffioen webshop ‘weet’ welke thematafels op het tuincentrum staan en past het assortiment hierop aan. Constante actualisatie verhoogt de leverzekerheid naar praktisch 100%.
Maatwerk & Ondersteuning
Bestellen en logistiek
Eenheidsprijzen

het buiten­terreinals etalage

Met GreentoColour® biedt Griffioen een vasteplanten totaalconcept voor het openbaar groen. Dit concept is ook toepasbaar rondom het tuincentrum. Met legio voordelen.

Buitenpresentatie trekt omzet naar binnen
Onder de naam GreentoColour® realiseert Griffioen jaarlijks honderden openbaar groen projecten met vasteplanten. Een succesvolle doorvertaling is de aanplant op het buitenterrein van tuincentra. Binnen kan door middel van speciale tafels hetzelfde concept aan de consument aangeboden worden. Inmiddels wordt dit op vele tuincentra met succes toegepast.

DeskundigTeam

Portretten_20190312_M_19-Klein

Stefan verbunt

Directie

Arthur de wit

Account­management

Marianne Meel

Administratie

John Frederiks

Account­management

John van der krogt

Logistiek

Arie Ravens­bergen

Teelt

Binnenkort in uw huisstijl?

Griffioen Wassenaar BV

Tel +31 (0)172 5512 35
Fax +31 (0)70 511 8790

info@griffioenwassenaar.nl
www.griffioenwassenaar.nl
hellogarden.nl

Insteek 54
2771 AB Boskoop